לקביעת פגישת ייעוץ
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
תביעות ביטוח
ככל שאדם מתבגר, כך הוא מבוטח בסוגים שונים של ביטוחים, בין אם לנזקי גוף ובין אם לרכוש. הביטוחים השכיחים הם ביטוח חיים, ביטוח בריאות פרטי, ביטוח רכב (מקיף וחובה), ביטוח דירה ועוד. על כל ביטוח משולמת פרמיה חודשית לא קטנה.
אנשים בוחרים לעשות זאת כדי שבשעת הצורך הוצאות הנזק יכוסו באמצעות הפיצוי שיקבלו מחברת הביטוח. עם זאת, כשמגיע רגע האמת, מסתבר שדברים אינם כ"כ פשוטים. חברות ביטוח רבות דוחות את התביעה לחלוטין או מוכנות לשלם פיצוי חלקי בלבד.
סיבות להתנערות חברת הביטוח מתשלום פיצוי
ישנן מספר סיבות עיקריות שאותן שולפות חברות הביטוח כדי להימנע מתשלום דמי הביטוח:
- המבוטח לא עמד בתנאי הפוליסה עליה חתמו הצדדים.
- המבוטח הסתיר מחברת הביטוח פרטים הנוגעים למצבו כך שלא נלקחו בחשבון כשנקבעה הפרמיה.
- תוקף החוזה בין החברה למבוטח פג.
- אשמה מלאה או חלקית של המבוטח לגבי המקרה שהביא לתביעה.
- התיישנות המקרה: אם ברוב סוגי התביעות חלה התיישנות לאחר שבע שנים, בתביעות חברות ביטוח ההתיישנות חלה לאחר שלוש שנים, עובדה שלא כל המבוטחים יודעים ולכן לעיתים מגישים את התביעה מאוחר מדי.
הגשת תביעת ביטוח- ממה מתחילים
כדי שהגשת התביעה תהיה אפקטיבית, חשוב להגיש אותה מוקדם ככל האפשר. ככל שהטיפול בתביעה יהיה מהיר היותר כך ייאספו יותר ראיות. נזק ראייתי הוא פעמים רבות זמני ולכן צילום תמונות או פניה לעדי ראיה צריכים להיות מוקדם ככל האפשר. חשוב לפנות לעורך דין לפני הגשת התביעה ומוקדם ככל האפשר. כך יהיו בידיו של עורך הדין יותר ראיות ומסמכים אשר יתמכו בתביעה. חשוב לציין שמו"מ מול חברת הביטוח לגבי הפיצוי אינו עוצר את ספירת שלוש השנים עד שחלה התיישנות אלא רק הגשת תביעה לבית המשפט. לכן מומלץ לנהל מו"מ עם חברת הביטוח לגבי הפיצוי כשעורך דין מומחה בתחום נמצא בתמונה כך ששלב זה יהיה ממוקד וקצר, ואם אינו נושא את התוצאה המבוקשת עורך הדין יגיש את התביעה לבית המשפט.
משרד עו"ד רן הרפז מתמחה בכל הקשור לתביעות ביטוח בעקבות נזקי גוף. המשרד מלווה את הלקוח באופן במקצועי ביותר עד לקבלת הפיצוי המתאים. מוזמנים ליצור קשר.